Gamla fordon och moderna kontakter

Nytt : Inbjudan Vårrallyt  !

 

Har du en bil eller MC av förkrigsmodell – och helst också en dator. Då bör du ansluta dig till det rikstäckande registret för dessa fordon. Tanken är att vi skall köra mer med våra gamla fordon och hjälpas åt att hålla dem rullande. Genom registret får du snabbt kontakt med likasinnade och kan därigenom både få och ge råd och tips.  Registret är uppbyggt i likhet med danska Körsällskapet och för att visa gemenskap har registret helt enkelt kallats Körsällskapet-Se (Sverige). Detta är ingen klubb, vi skall inte ge ut någon tidning och det finns för närvarande inte ens en egen hemsida. Vad vi vill göra är ett gränsöverskridande kontaktnät för alla – oavsett klubbtillhörighet eller tidningsprenumeration. Fordonet du äger skall vara av förkrigstyp – även om det kanske är tillverkat strax efter kriget. Bakgrunden till initiativet finns samlade nedan:

 

  • De stora biltidningarna har mer och mer gått över till att skriva om 50-, 60- och 70-tals amerikanare. Eftersom tidningarna mest skriver om detta, så tror många att det bara är detta som är intressant. De riktigt gamla bilarna uppmärksammas inte längre. På bilträffar av olika slag blir det mer och mer nyare bilar och gammelbilarna riskerar ”att komma bort”.
  • Vill man vara med på ett rally, så är ofta såväl körsträckor som hastighet anpassat för nyare fordon
  • Vill man annonsera ut delar eller leta efter delar till ett gammalt fordon, så drunknar dessa annonser i alla PV, Amazon, VW och jänkaredelar.  På veteranmarknaderna är det likadant, och om någon säljare har riktigt gamla delar liggande hemma, så släpar han ofta inte med dem eftersom ”det inte finns något intresse”.
  • Tänk dig att det skall bli fint väder till helgen. Då är det bara att skicka ut ett mail till alla i närheten ”Samling vid Grytsjön kl. 10.00, så kör vi en runda – medtag fika”. Ingen lång planering, inga dyra annonser.
  • Tänk dig att du mekar i garaget – någon del är sönder/saknas eller vet du inte hur något skall fungera.  I dagsläget blir det att gå in och skriva en annons att skicka in till tidningarna. Beroende på var man ligger i pressläggningen får man vänta 1-2  månader innan annonsen kommer. För medlemmar i Körsällskapet är det bara att ta ett foto med digitalkameran och maila över till alla i registret eller till dem som har en likadan bil. Har man tur kanske man får svar redan samma dag.
  • När vi väl fått ihop ett stort mailregister, så är det lätt att därifrån bygga upp lokalregister, märkesregister eller vad man vill. Du kan samla t.ex. alla franska bilar – eller alla från Kalmar län – i ett alldeles eget underregister.  Registret startade våren 2007 och nu i augusti  2012 är vi c:a 135 medlemmar. Registret växer hela tiden.
  • Märkesklubb, riksklubb eller oorganiserad kvittar. Alla får vara med – både bilar och MC. Och det kostar inget att ansluta sig och vara med. Inga startavgifter på rally och träffar. Allt bygger på personligt engagemang.
  • Har du ingen dator? Du kan vara med ändå. Men då måste du ange någon med dator och mailadress som din kontaktperson. Barn, frugan eller en bilkompis. Kontaktmannens uppgift är att vidarebefordra viktig information till dig.  Aktuellt register mailas över så snart du registrerat dig.

Skicka ett mail till arne_gunnarsson@swipnet.se   med följande uppgifter (missa inget!) Notera understrykningen mellan för- och efternamn i mailadressen!!

Namn. Adress. Telefonnr. Mailadress. Länsbokstav.

Körbart fordon: Fabrikat, modell + årsmodell

Renoveringsobjekt: Fabrikat, modell + årsmodell

 

.
körsällskapets bild

 

 

Körsällskapet        

Välkommen till Körsällskapets vårrally i gränstrakterna mellan Skåne och

Halland den 11 – 12 maj 2013.  Ett kostnadsfritt rally som endast är öppet för

förkrigsfordon och helt anpassat för dessa.

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Preliminärt program och preliminär anmälan.

 

Program  lördag 11 maj.

Kl. 9.00 – 10.00. Samling vid Åsljungagårdens Hotell & Konferens AB, Friluftsvägen 31 ÅSLJUNGA. Avstånd från Helsinorg c:a 60 km. www.asljungagarden.se

Kl. 10.00 Information/samling och start inför lördagens rallyrunda. Denna går som vanligt på småvägar i naturskön trakt efter en rallykarta som överlämnas vid start.

Sedvanlig lunch och fika utmed vägen. Och förhoppningsvis några intressanta sevärdheter.

Kl. 19.00. Gemensam middag på Åsljungagården. Pris 275:- + dryck/person

Vi har bokat hela anläggningen. Följande rum finns att tillgå:

16 dubbelrum med separata sängar Pris 835:-/natt

9 enkel/dubbelrum där man får dela på en 140 cm bred säng. Pris 725:-/natt

3 enkelrum. Pris 650:-/natt

Frukost för dem som önskar 75:-/person

 

Program söndag 12 maj.

Kl. 9.00 Samling utanför Åsljungagården. Avfärd på dagens rallyrunda

Sedvanlig lunch och fika utmed vägen.

Huvudansvariga för rallyrundan är Rudi Lönn och Maicen Hermansson, som bor i trakten

och vet var pärlorna finns…..

Preliminär anmälan om övernattning med önskan om rumstyp till mig senast den 15 mars. Definitiv anmälan senast den 1 maj.

 

Allmänt om träffen: Träffen/rallyt är öppen för alla med fordon av förkrigsmodell, oavsett klubbtillhörighet.

Fordon som är konstruerat före kriget räknas som förkrigsmodell även om produktionen skett ända in i

början på 1950-talet. Ingen deltagaravgift, inga krav på föranmälan för dem som endast vill vara med på rallyt

och ha med egen picknickkorg. Det går bra att bara vara med bara en av dagarna eller ansluta/avsluta vid valfri tid.

Anmälan och övrig information liksom information om registret  genom: Arne Gunnarsson, 0433-21518, 0708-798793, arne_gunnarsson@swipnet.se eller arne.gunnarsson@telia.com